Sukeldudes juustude maailma võib alguses olla üllatuseks, kui väikesed nüansid kui suurel skaalal meie maitseelamusi mõjutavad. Siin väike ülevaade ning abiks mõned nipid ja soovitused. Toredat nautimist!

Lõika juustud värskelt

Soeta korralik juustunugaja lõika juustud värskelt, nii säilivad selle parimad lõhna- ja maitseomadused. Näiteks viilutamiseks kasuta boska milano juustunuga / juustuhöövlit ja kui oled suurem juustusõber, siis varu juustude lõikamiseks endale koju kvaliteetne ja mõistliku hinnaga juustunugade komplektja korralik riiv. Kõik tarvikud leiad siit.

Lõika juustutükid lähtudes juustu intensiivsusest ja küpsusastmest

Juustuvaagnat ette valmistades soovitame noort juustu serveerida toekamate tükkidena (nt kuubikud, kolmnurgad), küpset juustu õhukeste viiludena, vana juustu võib murda või serveerida koos spetsiaalse vana juustu noaga. Vaata videost, kuidas juustukuningas Erwin oma perele juustuvaagna valmistab.

Serveeri juustu alati toatemperatuuril

Nii tulevad kõige paremini esile juustu lõhna- ja maitseomadused.

Proovi juustumoosi

Juustuvaagna serveerimisel on täpiks i peal juustukaste või -moos. Juustuvalikut sobivad alati hästi täiendama pähklid, snäkid ja kreekerid, samuti värsked või kuivatatud puuviljad.

Katseta juustu grillimist

See on lihtne, kui sul on kodus juustu küpsetamiseks mõeldud barbeclette, mis sobib kasutamiseks nii pliidil kui grillil.

Paku juustufondüüd

Juustufondüü valmistamiseks sobivad pea kõik juustud - valik on igaühe maitse asi. Kiiremini sulavad muidugi nooremad juustud. Leia fondüüretseptide ideid meie blogist. Vali oma lemmikjuustud ja proovi luua oma fondüüretsept! Pakume ka mugavalt kasutatavat valmis fondüüsegu. Laia valiku fondüükomplekte, rakletimasinaid ja muud tarvikuid leiad meie e-poest.